اخبار فناوری اطلاعات تاچ نت – زبان پایتون (Python) در سال ۱۹۹۱ توسط یک برنامهنویس هلندی به نام گیدو ون روسوم (Guido van Rossum) ابداع شد و از آن زمان تا کنون رشد قابل ملاحظهای را شاهد بوده است.
اگر چه وی در آن زمان گفته بود: «من به هیچ وجه قصد ندارم زبانی بسازم که به طور گسترده مورد استفاده قرار بگیرد» ولی اکنون و با گذشت نزدیک به سه دهه از آن تاریخ، پایتون تقریباً تمام رقبای خود را کنار زده و به اندازهای محبوبیت یافته که حتی افراد مبتدی نیز کدنویسی را با آن شروع میکنند.
در یک سال گذشته، «Pytho» یکی از کلماتی بود که شهروندان آمریکایی بسیار زیاد در گوگل جستجو کردهاند، حتی بیشتر از نام ستارههای تلویزیونی.
به گزارش وبسایت اکونومیست، سادگی و انعطافپذیری، دو مزیت اصلی زبان پایتون به شمار میرود. علاوه بر این، دستورات ساده و قابل فهم پایتون و نیز قابلیت آن در استفاده از فضاهای خالی و (Indentation) باعث شده یادگیری، خواندن و به اشتراکگذاری آن به آسانی انجام شود.
طرفداران پایتون که معمولاً Pythonistas نامیده میشوند، تا کنون ۱۴۵ هزار بسته نرمافزاری سفارشی در یک کتابخانه نرمافزاری آنلاین بارگزاری کردهاند. این نرمافزارها که موضوعات بسیار مختلفی از توسعه بازی گرفته تا نجوم را شامل میشود، به گونهای است که میتوان در عرض چند ثانیه آنها را در یک برنامه پایتونی وارد و نصب کرد.
به همین دلیل سازمانها و شرکتهای بسیاری به سراغ پایتون رفته اند. مثلاً سازمان سیا برای هک کردن، گوگل برای کراول صفحات وب، پیکسار برای تولید فیلم و اسپاتیفای برای توصیه آهنگها از قابلیتهای پایتون استفاده میکنند.
یکی از محبوبترین بستههای پایتون، بسته «یادگیری ماشین» است که با بررسی مقادیر انبوه داده میکوشد به الگوهای مخفی و پنهان دست یابد.
گریدی بوچ (Grady Booch) یکی از شناخته شدهترین افراد دنیای نرمافزار، زبانهای برنامهنویسی را به امپراطوریها تشبیه میکند. این دانشمند آیبیام میگوید اگر چه یک امپراطوری ممکن است به حدی رشد کند که در یک دوره زمانی، به سلطان مطلق جهان تبدیل شود ولی معمولاً رقبای آن نیز زنده میمانند و فرهنگ و فناوری خود را حفظ میکنند.
همین قضیه در مورد پایتون نیز صادق است: پایتون جایگزین زبان سی یا سی پلاس پلاس که «گزینههای سطح پایینتر» به شمار میآیند نشده است. کاربران با این دو زبان میتوانند کنترل بیشتری بر رویدادهایی که در یک پردازنده رایانهای اتفاق میافتد داشته باشند.
همچنین پایتون نمیتواند جاوا را به طور کامل از میدان به در کند زیرا این برنامه برای ساخت اپلیکیشنهای پیچیده کاربر دارد؛ و نیز تا کنون نتوانسته جاوااسکریپت را که موتور محرکه بسیاری از صفحات وب است حذف کند.