همینطور که تکنولوژی تغییر و پیشرفت میکند، متخصصان و مشاوران امنیت دیجیتال هم روشهای جدید و بهتری را برای در امان ماندن کاربران دنیای دیجیتال و مجازی ارائه میدهند.
حال که سال ۲۰۱۹ آغاز شده قصد داریم در این گزارش ۶ راهکار ساده در جهت امن نگه داشتن زندگی دیجیتال را به شما آموزش دهیم و شما را از شر سرقت اطلاعات و هک شدن دیوایس تا حدودی خلاص کنیم.
به عنوان بخشی از تحقیقمان با بسیاری از کاربران اروپایی در مورد امنیت دیجیتال و حریم خصوصیشان صحبت کردیم.
یک مورد مشترک و مهم در بین آنها همین بود که «بهترین راه برای در امان ماندن تعیین حد و مرز است.
بهتر است حد و مرزها را خودتان تعیین کنید و تصمیم بگیرید که چه نوع دیتایی را قصد دارید با سرویسها و اپلیکیشنها به اشتراک بگذارید و در ادامه به همین مرزهای تعیین شده توسط خودتان پایبند باشید.»
از این طریق زمانی که یک اپلیکیشن جدید برای دسترسی به بخشهای مختلف دستگاهتان از شما اجازه میخواهد، آمادگی بیشتری خواهید داشت. ضمنا برای بحثهای آنلاینی که قصد دارید در آنها شرکت کنید نیز مرز تعیین کنید.
زمانی که میبینید یک بحث بیشتر از کمک کردن به شما ضربه میزند آن را سریعا ترک کنید. این مرزها همچنین برای تعیین محدودیت برای زمانی که میخواهید روی امنیت دیجیتال صرف کنید نیز کاربرد دارد.
افرادی که عموما اخبار را به صورت انحصاری و تخصصی از شبکههای اجتماعی دریافت میکنند، بیشتر از بقیه خودشان را در معرض الگوریتمهایی قرار میدهند که تصمیم میگیرند چه محتوایی را به آنها نمایش دهند.
حال به دلیل استفاده از چنین الگوریتمهای فیلتر کننده اخبار، شخص عموما اخباری را میبیند که بیشتر به منابع آن علاقه دارد و این مسئله باعث میشود با اخبار این منابع بیشتر دیگر اخبارها موافق باشد.
این جداسازی افراد از طریق فیلتر کنندههای اخبار و محتوا باعث میشود فرد در جامعه مدرن در مقابل اخبار دیگر منابع و حتی عقاید و نظرات دیگر افراد موضع بگیرد و بیشتر از گذشته با آنها مخالفت کند.
ابزارهای آنلاین مانند AllSides و Purple Feed پلتفرمهایی هستند که اخبار و گزارشهای سراسر دنیا را با دیدگاههای مختلف نمایش میدهند و عموما اطلاعتی را منتشر میکنند که از نظر اکثریت جامعه سیاسی مورد قبول باشند.
بزرگترین تهدید برای امنیت پسووردهایتان دیگر کوتاه بودن پسوورد نیست بلکه استفاده از یک رمز عبور برای چند یا همه اکانتها است.
محققین در حال طراحی نوتیفیکیشنهایی هستند که به شما اعلام میکند کدام یک از پسووردهای شما در سراسر دنیا توسط هکرها شناسایی شده و استفاده از آن بیش از این صلاح نیست. در کل بهتر است از رمز عبور مختلف برای اکانتهایتان استفاده کنید تا زندگی دیجیتال شما کمتر به خطر بیافتد.
برای این کار شما میتوانید از نرمافزارهای مدیریت رمز عبور استفاده کنید یا اینکه از روشهای مبتدی و سادهتر مثل یادداشت کردن پسووردهای بر روی یک تکه کاغذ هم استفاده کنید. شاید باور نکیند اما یادداشت کردن رمز عبور اکانتها بر روی یک تکه کاغذ خیلی امنتر از استفاده از یک پسوورد تکراری برای چند اکانت است. البته حتما میدانید که نوشتن رمز عبور بر روی کاغذ هم می تواند خطرات امنیتی خودش را داشته باشد.
مرتبط: از این ۳۰۰ میلیون پسورد استفاده نکنید!
اضافه کردن یک قدم اضافه برای تایید هویت هنگام ورود به اکانتهای مختلف شبکه های اجتماعی، ایمیل و اکانتهای بانکی میتواند امنیت را تا حدود زیادی بالا ببرد.
سسیتمهای تایید هویت چند فاکتوره مانند ارسال کد تایید ۶ رقمی از طریق پیامک یکی از معمولترین روشهای امروزی هستند.
حال با اینکه سیستم تایید چند هویته از سیستم بدون تایید هویت بهتر است اما باید این را هم در نظر داشت که ارسال پیامک حاوی کد تایید ۶ رقمی هم ممکن است توسط افراد غریبه به صورت تصادفی خوانده شود و اکانت شما در خطر هک و ورود غیر مجاز قرار بگیرد.
افرادی که به تعویض سیم کارتهایشان عادت دارند یا به دنبال محافظت بیشتر هستند، بهتر است به دنبال یک قفل فیزیکی بروند که به کامپیوتر متصل میشود و هویت شما را برای ورود به اکانتها تایید کند. شاید نصب و راهاندازی این قفل ها در ابتدا کمی زمان ببرد اما در حالت عادی کار کردن با آنها خیلی سریعتر از دیگر روشها است.
اپلیکیشنهای موبایلی اکثرا میتوانند موقعیت مکانی شما را به طور نزدیک و دقیق ثبت کنند و حتی اطلاعات مکانی شما را با تبلیغ کنندگان و شرکتهای بازاریابی به اشتراک بگذارند.
قرار دادن گوشی در جیبتان میتواند سر نخهای لازم را به شرکتها درباره مکانهایی که میروید بدهد و حتی نشان دهد در هر محل چه مدت ماندهاید.
این اپلیکیشنها حتی میتوانند اطلاعات فنی را درباره گوشی شما و حتی هویت احتمالی شما در زندگی دیجیتال تشخیص دهند.
این باعث به خطر افتادن امنیت دیجیتال شما میشود.
اگر یک اپلیکیشن دیگر برایتان استفاده ندارد، آن را از روی گوشی حذف کنید. اگر یک روزی هم به آن احتیاج داشتید، خیلی راحت میتوانید دوباره آن را دانلود و نصب کنید. پس حذف اپلیکیشنهای بی استفاده را در دستور کارتان قرار دهید.
شرکتهای نرمافزاری و اپلیکیشن همیشه نمیتوانند از آسیبپذیریها و ضعفهای برنامههایشان در لحظه خبر داشته باشد و ممکن است در طول زمان با ایرادهای مختلفی در اپلیکیشن خود روبرو شوند.
از طرف دیگر بسیاری از کاربران نمیدانند زمانی که شرکت آپدیت جزئی جدیدی را برای اپلیکیشن خود منتشر میکند ممکن است یک سری از ایرادهای پنهان و امنیتی اپلیکیشن را برطرف کرده باشد.
بنابراین پیشنهاد ما در این بخش این است که همواره سعی کنید اپلکییشن های موبایلی و ویندوزی خود را همواره به روز نگه دارید تا در مقابل آسیبپذیریهای احتمالی در زندگی دیجیتال در امان باشید.
اینها بخشی از نکات مربوط به امنیت دیجیتال کاربران بود اگر شما هم نکات مشابهی را برای استفاده دیگر کاربران در ذهن دارید در بخش نظرات مطرح کنید.
مطلب مرتبط: وایفای شما در معرض هک است مراقب باشید
برچسب هاامنیت دیجیتال امنیت فضای مجازی امنیت مجازی زندگی دیجیتال